Zakopané- zábava v aquaparku

Zverejnené 7.1.2024, Autor textu a foto: Vladimír Lipiak

Po výlete alebo turistike v Tatrách  dobre padne si ísť oddýchnuť do teplej vody alebo deťom dobre padne sa zabaviť na toboganoch a vodných hradoch. Okrem  kvalitných služieb majú aj nižšie vstupné a kvalitnejšie jedlo  ako na Slovensku.
Priamo v centre mesta je jeden aquapark, ostatné sú v okolí do pár kilometrov.
Ak idete do Poľská prvýkrát , treba počítať s vysokou návštevnosťou, keďže do mesta prúdia tisíce dovolenkárov počas celého roka- najviac samozrejme počas víkendov, prázdnin a štátnych sviatkov.

Prečítajte si tiež: Zakopané-dôležité informácie pre návštevou mesta

Tieto by som odporučil(prvé tri sme s deťmi aj osobne navštívili):

1. Chocholowskie Termy
Najväčší aquapark v Poľsku je vzdialený od Zakopaného 17 km. Parkovanie majú vyriešené veľmi dobre, miesto určite nájdete. V dedine je v dispozícií veľa ubytovania a lyžiarske stredisko, takže sa tam môžete aj ubytovať a odtiaľ vyrážať do Zakopaného alebo na turistiku do Tatier.
Taktiež tam začínajú dva obľúbené turistické chodníky- Dolina Chocholowska (druhý najnavštevovanejší turistický chodník v poľskej časti Tatier)a Dolina Kocsieliska. Takže sa môžete venovať turistike a oddychu na jednom mieste.

20240101_194256jpg

2. Termy Zakopianske
Tento aquapark je priamo v centre Zakopaného. Parkovacích miest nie je veľa, takže to môže byť problém v čase veľkej návštevnosti. My sme boli počas letných prázdnin a poobede a zaparkovali sme bez problémov.
Info o parkovaní v Zakopanom tu.

Veľkosťou to nie je veľký aquapark, no naším deťom sa veľmi páčila vnútorná časť s toboganmi a rôznymi bazénmi s proti prúdom. Cenovo ma tiež lacnejšie vstupné.

20230710_143147jpg

3. Termy Bania
Aquapark  je vzdialený od Zakopaného  23 km. Parkovanie majú vyriešené veľmi dobre, miesto určite nájdete. V dedine je v dispozícií veľa ubytovania a lyžiarske stredisko, takže sa tam môžete aj ubytovať a odtiaľ vyrážať do Zakopaného alebo na turistiku do Tatier.
Navštívili sme ho počas letných prázdnin a pre deti mali vonku niekoľko veľkých nafukovacích hradov s vodou ( navyše takmer prázdnych) a jednu obrovskú hradnú vežu , kde sa deti vedia dlho vyhrať.

VideoCapture_20240107-112559jpg

V Poľsku treba mať uzatvorené cestovné poistenie v prípade pobytu v nemocnici alebo prevozu domov.

Porovnanie a prepočet poistenia v zahraničí si môžete spraviť na tomto odkaze.
(z vášho nákupu dostaneme províziu a tým podporíte rozvoj portálu)

Ďalšie dva aquaparky sú : Termy Szaflary a  Termy Bukowina. Informácie  doplním, keď ich osobne navštívime.

Atrakcie pre rodiny v Zakopanom
Jazda na koči s koňmi- previezť sa po meste môžete na koči s koňmi. Tento zážitok môžete zažiť okrem centra mesta aj v hlavných turistických centrách- na Gubalowke, pri ceste k Morskiemu oku a v doline Chocholowskej.
Cena sa začínajú od 15 eur/osoba pri viac miestnom koči. Ak chcete ísť iba rodina , tak to bude okolo 100 eur.
My sme sa odviezli na koči po túre k Morskiemu oku a bol to pre deti veľký zážitok.
Trhy v centre- trhy sú vedľa stanice lanovky na Gubalowku a hneď vedľa najrušnejšej ulice v centre-Krupowki. Na trhoch nájdete všetky výrobky, ktoré by ste očakávali- od jedla po oblečenie, a dá sa bez problémov platiť aj eurami.
Ulica Krupowki- najznámejšia ulica v Poľsku. Ulica plná turistov, obchodov, reštaurácií, atrakcii pre rodiny a pouličných umelcov. Je to miesto, kde sa určite musíte zastaviť, keď ste v meste. V zime sa na ulici sánkujú a šmýkajú deti na kopách snehu, preto odporúčam mať sánky alebo niečo na šmýkanie.
Gubalowka
-lanovka na horu štartuje priamo z centra mesta. Ak nechcete ísť lanovkou , hore ste za 30 minút pešo. Z kopca je pekný výhľad na celé mesto a na Tatry. Na mieste sú stánky s jedlom a terasami, reštaurácia, lyžiarske stredisko a miesta s peknými výhľadmi.

Ak hľadáte informácie o turistike v Zakopanom: Top turistika v Zakopanom